Pediatrie (7)

By Clinica Medicala Persepolis

gripaUna dintre cele mai frecvente boli infectioase este gripa - fiind una dintre cele mai contagioase boli ce se raspandeste pe cale aeriana. Din pacate in ultima vreme si la noi face ravagii, cu precadere gripa de tip B.
Semnele si simptomele gripei sunt comune, insa poate sa difere severitatea acesteia de la persoana la persoana in functie de varsta, boli asociate sau gradul de imunitate individuala.

Citeşte mai departe ...

medicamente copii

Siguranta medicamentelor – administrarea medicamentelor fără prescripție medicală pentru copii

Numarul medicamentelor care pot fi achizitionate din farmacii fara prescriptie medicala depaseste numarul de boli. Indiferent de grupa farmaceutica (alopate sau homeopate) achizitia lor se bazeaza pe combaterea unor simptome (medicamente simptomatice).

Eliberarea medicatiei OTC (over the counter), a produs de-a lungul anilor atat siguranta cat si accidente.

Citeşte mai departe ...

Pediculoza      Toamna și iarna sunt sezoanele pentru răceală, dar nu numai și păduchii se răspândesc la fel de mult în colectivitate. Păduchii sunt insecte mici care traiesc pe scalp si se hranesc din sangele nostru. Infestarea incepe la scurt timp dupa inceperea sezonul scolar. Aceste insecte afecteaza mai ales copii prescolari si scolarii mici, deoarece la acesta varsta ei se joc si au un contact apropiat (dorm impreuna) care faciliteaza transmiterea. Paduchii depun oua (niti). Nitii nu stau la baza parului, nu se detaseaza usor, de aceea diagnosticul trebuie pus cu mare acuratete. Diagnosticul de pediculoza nu trebuie confundat cu dermatita seboreica sau matrata.

Citeşte mai departe ...

priorix tetra vaccin

PRIORIX TETRA este un vaccin care se utilizeaza la copii cu varste de la 11 luni si pana la 12 ani pentru ai proteja de bolile produse de virusurile rujeolei, oreionului, rubeolei si varicelei (varsat-de-vant). in anumite imprejurari, priorix-tetra poate de asemenea sa fie administrat copiilor cu varste incepand de la 9 luni.

Citeşte mai departe ...

cum alegi gradinita 01 300x200Alegerea cresei sau gradinitei este una dintre alegerile importante. Criterii precum distanta, activitati sau buget, uneori sunt decisive dar nu si esentiale, deoarece copilul va sta o mare parte din zi in colectiv in timp ce noi lucram.

Citeşte mai departe ...